Op pad met Dave..

De veluwezoom op !

Afgelopen week was ik weer eens op stap met Dave Heuts nadat ook ik even niet meer met de camera er op uit was weer eens samen er op uit!
Het doel was om te gaan naar een van mijn favoriete gebieden de veluwezoom waar ik zo vaak langs gereden ben toen ik nog in Apeldoorn werkte en sinds 2 jaar weer ben gaan (her) ontdekken. 
Helaas niet al te best voorbereid, niet veel gegeten en niets te drinken bij ons want ja waarom zou je daaraan denken.. gelukkig waren de sd kaarten leeg en de accu’s vol dus toch maar doorlopen en onderweg kwamen we al snel het eerste motief tegen, een schotse hooglander.. Het was nog niet al te laat het ijs op de plas nog in tact en het licht nog redelijk, tevens wou dit imposante dier mooi voor ons poseren en ook nog een moment strak in de camera kijken waarvoor mijn dank ! Gaandeweg bleek het licht en het ontbreken van de wolken ons een klein beetje op te breken op het isoleren van wat bomen in de vlakte bleek het voor mij lastig te zijn er iets speciaals uit te halen soms heb je gewoon die vette wolkenluchten nodig ! 
Omdat we verder in gesprek waren niet storend wel kwamen we na een uur of 2 een 2e schotse hooglander tegen die in de bosjes geparkeerd stond en leek te wachten tot ie weer iets moest gaan doen.
Onze aanwezigheid stoorde hem of haar helemaal niet en het dier stond daar maar zonder ook maar een spier te bewegen in de schaduw, het licht was moeilijk zelf in de schaduw en achter het dier de zon, toch nog een aardige foto er uit weten te halen door iets te onderbelichten zodat de achtergrond niet helemaal uitgebeten was en in LR de schaduwen omhoog gedaan en wat kleurverzadiging er aan toegevoegd en ik ben uiteindelijk tevreden met wat het geworden is.
Naast deze 2 beesten geprobeerd wat doorkijkjes vast te leggen zoals het voorbeeld hier links. Met de 12-100 lens van Olympus heb je het voordeel dat je van groothoek (24 mm op kleinbeeld) naar 200 mm kan zoomen en dus ook het effect dat bij Tele opnames ontstaat dat alles dichter bij elkaar komt te staan kan gebruiken iets dat ik sinds ik deze lens bezit veel vaker ben gaan doen. tevens kan je door in de winter meer van dit soort opnames te maken een klein beetje een voorstelling maken hoe dit laantje er in de herfst uit zou kunnen zien. Ook als je op een dag wellicht niet helemaal je draai kan vinden met de camera is dat geen ramp. Tevens heb ik nog iets anders geprobeerd om bomen met een sluitertijd van 1/15 e seconde te fotograferen en dan beweging toe te voegen door de camera tijdens de opname te bewegen.
Dat klinkt eenvoudig maar je wilt wel een foto creëeren waar bodem en motief herkenbaar zijn dat bleek nog niet eens zo eenvoudig te zijn..Ik ben uiteindelijk wel content met deze foto en heb na het zien van de resultaten weer geleerd waar ik moet starten, hoe lang ik moet belichten en hoe ik moet bewegen, we gaan dit ook zeker vaker uitproberen !
Al met al een zeer geslaagde dag die met een pannenkoek in Hoch Elten eindigde en wat mij betreft snel herhaald kan worden zij het met een iets betere voorbereiding wat eten en drinken betreft voor onderweg 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up
%d bloggers liken dit: