Blue Hour

Het blauwe uurtje

Alweer heel lang geleden.. mijn eerste ervaring met het blauwe uur, ook hier dankzij de VHS in Kleve waar Tobias Naumer ons deed verbazen wat er tussen zonsondergang en de nacht allemaal voor moois te fotograferen is! Het restlicht dat langzaam uit de hemel verdwijnt zorgt er voor dat er nog contrast is tussen hemel en daken van gebouwen.. Kleuren nog natuurlijk zijn en dankzij de lange belichting al de mooie effecten van voorbij rijdende auto’s en ook van voorbij trekkende wolken  Maar ook de kleuren van een zonsondergang die nog in de vensters van moderne architectuur weerspiegelen krijg je alleen in deze korte periode voor elkaar.

Of ik nou voor een Blauw uur na zonsondergang of voor een zonsopgang ergens ga fotograferen ik ben altijd een uur voor zonsopgang of ondergang aanwezig om het hele palet mee te maken Blauw, Goud naar Dag en andersom..
Het blauwe uur is mijn favoriete moment van de dag. ik zal hier dan ook regelmatig nieuwe fotos publiceren
Hieronder nog een Galleria met een aantal voorbeelden van het blauwe uur. Laat gerust een comment achter onder de foto’s als u er vragen over heeft.

Scroll Up
%d bloggers liken dit: