Weer eens op pad!

Ik fotografeer graag landschappen, Blauwe uurtjes, Architectuur, en Lightpainting maar ik heb sinds een aantal maanden ook het befaamde OLYMPUS M.100-400mm F5.0-6.3 Objectief en daarmee komen nieuwe mogelijkheden in beeld. Ik was een aantal maanden geleden ook al eens met deze lens naar een Uitzichtpunt geweest om hertjes te fotograferen en dat was een leuke ervaring. Wel moet ik hier een hoop leren om juist met deze lens om te gaan, correcte belichting, hogere ISO ( is geen lichtmonster) om toch de beweging te bevriezen en uiteraard in de nabewerking de ruis er goed uithalen.
Gisteren was het na een lange periode slecht weer een dag om er op uit te gaan, heb de Camera gepakt en ben in Emmerich naar het Hubertusgewässer gelopen een plek waar vaak watervogels zitten en waar je gewoon lekker kan lopen. Ganzen in een weiland zijn vrij eenvoudig die zitten redelijk stil en kan je met lagere ISO waarden prima fotograferen. 
Op weg naar de watervogels, hier zag ik een groepje meerkoetjes die naar eten aan het duiken waren en die wou ik in hun duik fotograferen hetgeen dus niet mee viel! Ik had uiteraard alle instellingen verkeerd staan ISO 200 met een belichtingstijd van 1/30 seconden dat gaat hem niet worden, ook single shot ingesteld ipv High speed zodat je dus meer kans hebt op de foto die je wilt hebben..
Ik heb uiteindelijk de gewenste foto kunnen maken ook met ISO 3200 en 1/2000 seconde viel het niet mee ! Je moet de diertjes gaan observeren en proberen te voorspellen wanneer ze ongeveer gaan duiken en dan met high speed 15 foto’s maken en uiteraard de focus op het juiste punt houden ! uiteindelijk is het me gelukt maar ik heb wel meteen alle slechte foto’s uitgeselecteerd en van de SSD weggehaald vergeet je dat te doen dan heb je binnen de kortste keren een enorme vervuiling! Ik spreek hier uit ervaring ik heb een week lang er over gedaan om van 2008 tot nu mn archief door te spitten om allles dat zwart onscherp of gewoon niet goed was weg te gooien en heb heel veel GB vrijgemaakt..
Maar goed deze hogere ISO instellingen waren ook erg goed om mijn eerste pimpelmees vast te leggen 🙂 kleine vogeltjes die heel snel zijn.
Ik vind het nog best lastig om alles met een dergelijke lens goed te doen maar ik heb weer genoten van een middagje fotograferen dus ik zal deze weg zeker vaker gaan bewandelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll Up
%d bloggers liken dit: